Websitebezoek

We hebben 14 gasten online

Workshop 2018

De inschrijving is gestart:

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Onze elfde workshop besteden we aan twee op het eerste gehoor verwante stukken.

Veel koorzangers kennen het prachtige 8-stemmige Crucifixus van Lotti. We kiezen voor de 8-stemmige versie, omdat deze het beste past bij het stuk waar het deze dag vooral om draait: het 16-stemmige Crucifixus van Caldara.

Beide stukken zijn voor koor en continuo.

Deze stukken hanteren dezelfde tekst, kennen een ‘chromatische expressiviteit’ en lijken op die manier verwant. Kenden beide Antonio’s (beiden ongeveer 1670 – 1740) elkaar en elkaars werk?

Aan het eind van een dag repeteren voeren we beide stukken uit.

Fijne en uitdagende stukken, niet erg makkelijk! Inschrijving staat daarom open voor ervaren koorzangers.

Instrumentalisten let op: dit keer alleen plaats voor vier basgamba’s en/of cello’s. Volgende workshop weer volop mogelijkheden voor instrumentalisten!

Op grond van ervaringen en tips van deelnemers van de afgelopen jaren verzoeken wij iedereen vóór inschrijving de partituren goed te bekijken. (Zie hieronder.)

Indien nodig moet je je partij alleen kunnen zingen in een 16-stemmige omgeving! We streven bij Caldara naar drie tot vier stemmen per partij.

Op dit moment is er een wachtlijst voor sopranen, alten en bassen.

Wat?  Crucifixus van Caldara (16-stemmig) en Lotti (8-stemmig)

Wanneer? Zaterdag 10 maart 2018, van 10 – 17 uur

Waar? Geertekerk, Utrecht

Dirigent: Frans Scheffers

Kosten: € 37,50.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Klik hier voor partituur Caldara

Klik hier voor partituur Lotti